Alléteatern

Alléteatern är Kungsbackas fria teaterhus som drivs ideellt av Kulturföreningen Alléteatern. På Alléteatern finns fyra teateraktörer: Kungsbacka Stadsteater, Kungsbacka Teaterverkstad, Teatersällskapet EBBE och Fars i Fjärås.

Program

Lördag 18 juni

10.00-18.30 VRkligheten 

VRkligheten är en film i 360 grader som upplevs i VR-glasögon. Den är skapad av medarbetare på Kungsbacka kommun samt Göteborgsbaserade teatergruppen Bataljonen. Filmen finns att titta på under hela festivalen, så kom förbi Alléteatern och upplev kultur i 360 grader!

I VRkligheten möter du sex karaktärer som vill vara influencers. Du får följa dem genom olika rum och ta del av deras strävan, längtan och oro. I skapandet av verket har Bataljonen funderat kring olika påståenden kring influencers, psykisk ohälsa och om hur vi blir påverkade att konsumera genom de vi följer.
11.00-17.30 Unibros

Varje hel timma bjuder Unibros på publikinteraktiv gatuunderhållning, show, gyckleri och magi.

Den dynamiska duon Unibros (medarrangör Kungsbacka riksteaterförening) kommer att bjuda på publikinteraktiv gatuunderhållning. Små pop-up shower med gyckleri, magi och glimten i ögat. Allsång och gameshows går inte att utesluta. Unibros gycklar-shower är löst manusbaserade med stor vikt på improvisation och publikinteraktion.

13.00-13.40: Blue 

Dansföreställningen som tar oss med på en poetisk resa genom ett kroppsligt utforskande av färgen blå och dess symbolik: Hav, himmel, drömmar och melankoli. Av och med danskollektivet Yellow Jacket Collective.

17.00-17.30: Föreställningen X och X med KUST.

En mycket fri tolkning av Shakespeares Romeo & Julia som flirtar med det svåra att vara fri kulturutövare och dess strävan efter att vara unika. KUST, eller Kungsbacka Stadsteater som de egentligen heter, har skapat verket X & X med lika delar kärleksfullt navelskåderi som omättlig hybris och gestaltar med humor, improvisation och en stor portion självdistans en fri teatergrupps strävan efter äkthet och svårigheterna att få kommunbidrag för kulturupplevelser.

18.00-19.00: Kolla! Vårt radhusområde med Kungsbacka Teaterverkstad.

Improviserad teaterföreställning om människor i ett radhusområde och deras längtan efter frihet. En humoristisk föreställning där allt kan hända. I föreställningen blandas impro games med improviserade scener.

Söndag 19 juni

10.00-18.30 VRkligheten 

VRkligheten är en film i 360 grader som upplevs i VR-glasögon. Den är skapad av medarbetare på Kungsbacka kommun samt Göteborgsbaserade teatergruppen Bataljonen. Filmen finns att titta på under hela festivalen, så kom förbi Alléteatern och upplev kultur i 360 grader.

11.00-17.30 Unibros

Varje hel timma bjuder Unibros på publikinteraktiv gatuunderhållning, show, gyckleri och magi.

11.30-12.00: Samma don med Kulida/Teaterkyssen.

En tvåmansföreställning i en akt skriven av Frigga Carlberg från Falkenberg, en av förgrundsfigurerna för kvinnlig rösträtt under åren fram till 1921, då rösträtten blev allmän och livet förändrades till det bättre för miljontals svenska kvinnor.

Det är sommarkväll i nådens år 1918. Herr Gustav Klingelman förbereder ett viktigt sammanträde med tebjudning i sitt högreståndshem, som för tillfället är rysligt stökigt. En skurmadam kommer från förmedlingen för att städa upp. Då upptäcker Gustav att han saknar en sista namnpåskrift till sin petition mot kvinnlig rösträtt. Petitionen ska vara kommittén till handa snarast och ingen finns att tillgå. I sin desperation får Gustav en idé om hur både han själv och den lägre klassen kan bli nöjda: Han ger skurmadamen ett rumsrent och mycket tilltalande förslag på hur hon kan göra sin röst hörd.

12.30-14.00: Konstworkshop vid Kungsbackaån.

Konstföreningen KomiKonst välkomnar alla deltagare till positivitet, färg och glädje med konstnärerna Marika Lang och Adam Algotsson med vänner.

13.30-13.30: Musikalen Maria Magdalena 

Släps församling visar makprov ur musikalen om en modig tjej, som vågar sätta sig upp mot patriarkatet och gå sin egen väg. Alltid aktuell!

16.00-16.30: Marias resa med Teatersällskapet EBBE

Utvalda scener och musik från pjäsen Marias resa som spelas i bokskogen i Stättared som vandringsteater sommaren 2022.