Drömmen om en cocktailbar i Kungsbacka

Daniel Vanpalo driver Bellis Café & Cocktails i Kungsbacka. Han är van att identifiera behovet först och sedan arbeta fram ett koncept.

- Någonstans tar man bara ett steg. Och jag tror så här, att man får inte mer tillbaka än vad man faktiskt lägger in. Efter den här tiden kommer folk att vara så sugna på att umgås, äta gott tillsammans och se något annat, säger Daniel Vanpalo som driver Bellis Café och Cocktails i Kungsbacka 

Till Bellis ska man kunna gå både för en bit hallonpaj och för att smutta på ett glas bubbel. Daniel är van att identifiera behovet först och sedan arbeta fram ett koncept, och Bellis är inte det första stället han driver 

Vågar gå sin egen väg

- Jag åker inte och provar 40 olika sorters mozzarella i Italien för att hämta inspiration. Bellis kom till för att folk i den här staden behöver just ett sådant här ställe – där man kan äta hallonpaj, dricka kaffe eller ta ett glas bubbel. Blandningen av café och cocktails fanns inte tidigare, men jag såg att det behövdes, berättar Daniel.  

När man är son till en skomakare finns det olika vägar att gå. Andra kanske ser egenföretagandet som ett ständigt slit men Daniel såg istället något annat i rummet där pappan mötte sina kunder med lagade och nyputsade skor. 

- Vart går du om din väninna vill ta en bit hallonpaj och du själv vill dricka bubbel? 

Cocktails för alla smaker

Efter att ha drivit Grevens Gastro, en restaurang i centrala Kungsbacka, kliade det i fingrarna på Daniel som ville testa något nytt. Mitt under pågående pandemi slog dörrarna till Bellis upp. Ibland måste man våga satsa. 

- Någonstans tar man bara ett steg. Och jag tror så här, att man får inte mer tillbaka än vad man faktiskt lägger in. Efter den här tiden kommer folk att vara så sugna på att umgås, äta gott tillsammans och se något annat, säger Daniel. 

Den som tror att cocktails hör hemma vid poolen på Lanzarote får revidera sitt tankesätt. För inte så många år sedan var det ungefär samma utbud bland ölsorterna i Sverige som det är bland cocktails nu, menar Daniel. 

- Det som håller på att hända nu är att folk förstår att det finns mer än bara de klassiska drinkarna. Det finns en cocktail för alla 

Hitta hit

Bellis Café & Cocktails finns på Norra Torggatan 9 i Kungsbacka och på webben.