Cissi lagar raw food i en lada på landet

Många känner igen henne sedan tiden då hon drev Berit och Elvy, Kungsbackas första raw food-restaurang.

På Berit och Elvy lärde sig vanligt affärsfolk att äta pizza på blomkål och fröer och köerna ringlade sig långa utmed vägen vid lunchtid.

- Mitt intresse för matlagning har alltid funnits där, berättar Cissi Urbanke. Vi har alltid pratat mat hemma, och mamma jobbade i kök under hela min uppväxt 

Att laga raw food och vegetariskt blev som en uppenbarelse för Cissi. 

- En gång fick jag testa på att äta raw food i två veckors tid. Min kropp mådde så himla bra efter det. Det blev en milstolpe!  

Mat för kroppen och själen

Cissis matfilosofi är ganska enkel: Mat som är vacker och naturlig. Inspirationen har hon hämtat från resor runt om i världen. Bali, till exempel. Ett mecka för den som gillar vackra vyer i allmänhet, och vacker mat i synnerhet. 

- Jag vill att mat ska vara vacker att titta på. På Bali kan man verkligen det där, och jag tror att mina kunder gillar vacker mat lika mycket som jag. 

Till den cateringfirma som Cissi driver kommer många som hört om eller smakat på hennes goda och vegetariska mat. Många cyklar förbi eftersom ladan ligger mitt på Kattegattleden bland böjande pepparrotsfält. Bland kunderna finns också mycket bröllopsgäster. I tider som dessa ställs förstås många större fester in och då får man tänka om. 

- I våras körde jag take away på matlådor. En falloumi med havreris eller en halländsk ramen är god lunch som är bra för kroppen. Jag ordnar yogavandringar utomhus med en paus för matlagning och hemmamiddagar inomhus. Allt går! 

Take away ett stenkast från havet

För den som vill besöka Cissi och köpa med sig en lunch- eller middagslåda hem, så håller hon till i en av ladorna på familjen Boströms gård. Ett stenkast från havet och mitt i det grönskande landskapet vid Fjärås kust. En cykeltur från Kungsbacka tar ca 20 minuter.  

Hitta hit

Hitta hit med hjälp av google maps

Du kan också besöka Cissi Urbanke på webben och på Instagram.