Känsla för rum och detaljer

Att komma in i butiken på Storgatan är att komma till ett mecka för form och stil. Varmt och personligt, men ändå med hög klass i val av detaljer.

- Vi vill skapa något som är unikt, säger duon bakom Kungsbackaföretaget Cosa Home Stories. Anna Karlsson och Caroline Liif driver tillsammans det som idag är både webbutik, studio och en fysisk butik i Kungsbacka centrum. 

Varmt och personligt

Att komma in i butiken på Storgatan är att komma till ett mecka för form och stil. Varmt och personligt, men ändå med hög klass i val av detaljer. Här lämnas inget åt slumpen. Anna startade Cosa som en webbutik och säger att hon alltid har vetat att hon behöver driva ett företag. 

- Det är det här med att vara sin egen chef. Att kunna styra över sin tid och själv bestämma riktningen. 

Lokal och hållbar prägel

Cosa har inredningsuppdrag både lokalt, nationellt och i andra länder. På senare tid har Anna och Caroline jobbat en hel del i Marbella. Men den lokala och hållbara prägeln är också viktig. Det mesta av det som finns i butiken produceras inom en radio av 15 mil. Att jobba med lokala leverantörer gör inte bara att den som handlar kan få en skönare känsla av det som hamnar i hemmet, utan också att utsläpp från transport minskas. 

- Nu har vi till exempel en skärbräda från Onsala i sortimentet. Det är ett företag som finns här i närheten, och som gör helt unika produkter. 

Ger hjälp med inredning

En del av butiken utgörs av studion, där Anna och Caroline arbetar med inredningsprojekt åt kunder. Här skissas det både på home styling till privatkunder och inredning av större företagsfastigheter. Man har märkt att flera kunder vill komma in och prata inredning, testa hur produkter blir på plats och visa bilder på sina hem för att få råd. 

- Snart öppnar vi Labbet. Det blir en del av butiken där man ska kunna testa, skissa och få hjälp med inredningen. Man ska inte känna att man måste ha koll eller veta allt när man kommer in till oss, säger Anna.

Hitta hit

Cosa Home Stories finns på Storgatan 10 i Kungsbacka och på webben.