Ingenting kommer av sig självt
- Att se framåt hela tiden och hitta lösningar blev min överlevnad och det som driver mig nu. Ingenting kommer av sig självt. Man kan säga att i mitt bagage har jag en verktygslåda, säger Pernilla Boström Acar, ägare av Restaurang Ester i Kungsbacka
Take-away
- I allt det här mörka, med Corona och med vinterns mörker, fick jag smått panik. Efter att ha dragit i lite trådar skapade vi krögare Vintergatan här utanför. Vi har satsat på fin belysning, uteserveringar längs gatan och julig musik för att visa att det finns ett ljus någonstans. Men visst har krisen varit påtaglig för oss på Esters. En helg innan jul var 75% av det vi sålde take away. Från att vårt kök jobbat med en fullsatt restaurang jobbar de nu som fullfjädrad take away-servering.
Jag har även märkt en stor och fin skillnad på de som faktiskt kommer hit och äter hos oss, de tittar på varandra. Inga mobiltelefoner, man tar sig verkligen tid.
Det är en jätteskillnad, som jag tror att vi har pandemin att tacka för!