Blommor som lösgodis hos Helena på Lovely Flowers

I drygt ett år har Helena Billkrantz drivit sin vackra blomsterbutik på Kyrkogatan i centrum. Hit hittar både stammisar och nya kunder varje dag. 

Och på senare tid har det till och med blivit ett uppsving i affärerna. 

- Ja, det är mer nu än innan. Många vill skicka blommor till anhöriga som fyller år. Man märker en klar ökning av både det och att folk köper till sig själva. 

Kanske unnar vi oss lite mer i sviterna av Corona. Det blir ännu viktigare att ha det där vackra på bordet hemma. På Lovely Flowers märker Helena att folk fullkomligt älskar snittblommor.

- De kan gå här och plocka i våra vaser på golvet och riktigt lysa av glädje. Det är som att de plockar ihop en godispåse, skrattar hon. 

Driven entreprenör

Att driva eget i Kungsbacka är inget nytt för Helena. Tidigare hade hon Valands blommor som bara ligger ett stenkast från den nuvarande butiken. Men det har alltid varit blommor som gäller – på längden, bredden och tvären. 

- Det är ju så himla fint med blommor! Och det går att göra så mycket. Många tror att vi florister alltid jobbar med samma men det är nya årstider och då blir det helt nya blommor. Nu har pionerna precis kommit, och det är så härligt! säger Helena. 

Populärt kvarter

I Kungsbacka centrum har Kyrkogatan där Lovely Flowers ligger blivit en populär gata - både bland kunder, restaurangägare, frisörer och butiker. Mittemot Helenas butik ligger Cosa Table, en restaurang med fokus på nordisk mat i modern tappning. Där sitter kvällsgästerna och småpratar medan de spanar rakt in i en värld av blommor hos Lovely Flowers. Det ena ger det andra, och nästa dag kommer många och köper sig en bukett. 

- Det som händer här i våra kvarter är så mysigt. Monika Hamrin är en riktig eldsjäl och hon ser till att det alltid händer något. Alla vill vara en del av det, säger Helena. 

Hitta hit

Lovley Flowers finns på Kyrkogatan 20 i Kungsbacka och på webben.