Geocaching - en modern skattjakt

Att leta skatter med koordinater och ledtrådar är ett roligt sätt att uppleva naturen!

Så här funkar det

Geocaching är som en modern skattjakt. Du letar upp cacher, som är gömda behållare, med hjälp av koordinater i en GPS eller din smartphone. Allt du behöver göra är att registrera dig gratis med ett användarnamn på geocaching.com, sedan är det bara att ge sig ut.

När du hittat en cache, skriver du användarnamn och datum i loggboken som finns i behållaren.

Fjärås Bräcka

På Bräckan finns en serie på 21 olika cacher för både nybörjare och den lite mer erfarne. Vill du leta på en större yta, så finns flera hundra olika cacher i anslutning till Fjärås Bräcka och runt Lygnern.

Cacherna tar dig till platser du inte varit på tidigare. Du får lära dig mer om hur Bräckan bildades och om våra förfäder som levde där.

Läs mer om skatterna på Bräckan.

Tjolöholm

Vid Tjolöholms slott finns 13 cacher som tar dig till spännande platser, både kända och okända, i den vackra naturen runt slottet. Du får upptäcka delar av skogarna som du inte hittar i någon broschyr. Lära dig mer om fru Dickson, njuta av den fina dammen, ta en promenad längs naturstigarna och uppleva vyn över slottet från ovan.

Läs mer om skatterna vid Tjolöholm.

Äskhult

I Äskhults kulturreservat finns totalt 21 cacher, en serie på 18 cacher och tre cacher som inte ingår i serien. Cacherna tar dig till platser där du får lära dig mer om byn, historien och olika platser i utmarken.

Läs mer om skatterna runt Äskhult.

Appar

Du behöver en app för att kunna använda din smartphone när du geocachar. Dels för att hitta gömmorna, men också för att kunna logga dem online. Det finns flera appar med olika priser för både iPhone och Android.

Här är några exempel:

Lycka till och se upp för mugglare!