Hanna Wendelbos bästa Kungsbackatips

Hanna Wendelbo är formgivare inom mönsterdesign med ett hjärta som klappar för blommor och trädgård!

Vad gör Kungsbacka speciellt för dig?

Jag bor i Forsbäck, en bit utanför Kungsbacka, mitt emellan fjorden och skogen. För 12 år sedan flyttade vi hit och fann verkligen vår plats på jorden. Vi uppskattar både närheten till Kungsbacka stad och till vår vackra natur, med skog, klippor och stränder.

Var hämtar du inspiration?

En plats som aldrig upphör att inspirera är Tjolöholms slott. Här finns så mycket att uppleva. Både slottet, allmogebyn, trädgårdarna och platsen med närheten till bad och lek är oslagbara. Tjolöholm är också den främsta miljön i Sverige för konstriktningen Art and Crafts som är den största inspirationskällan för mitt designarbete.

Var kopplar du av?

Helst kopplar jag av vid havet. Men jag tar också gärna en runda på någon av de fina motionsslingor som finns runt Kungsbacka. En rolig detalj är att samtliga motionsspår i Kungsbacka är kuperade, så de utmanar mer än vad man kan tro. Fors, Kungsbackaskogen och Skällared är mina favoriter.

Vilket är det bästa besöksmålet om man är många?

Urban Garden Day som äger rum varje år i juni är ett fint arrangemang att besöka tillsammans med sina trädgårdsvänner. Då öppnar Kungsbackabor i centrala stan sina privata trädgårdar och man får se både små och stora täppor och roliga kreativa lösningar.

Vad är bäst att uppleva på tu man hand?

Solnedgången på en picknickfilt på Smarholmen.

Vart tar du någon som aldrig varit i Kungsbacka tidigare?

Det beror på ålder och intresse. Men Cosa Home Stories ligger överst på min personliga lista!

Om du hade en gäst på besök för en eller ett par dagar, hur skulle du lägga upp vistelsen?

Då skulle vi börja med ett besök på Blomsterfarmen i Bröndome och sedan åka in till Kungsbacka och köpa med oss de godaste bullarna från Bröd & Bakverk i Stationshuset och gå upp till vattentornet, för att fika där och njuta av den fina utsikten. På kvällen skulle vi gå till Cosa Table och äta riktigt gott!

Följ Hanna

Instagram: @hannawendelbo

Blogg: www.hannawendelbo.com/blog

Webbplats: www.hannawendelbo.com