Kom igång med kommunikationsverktyget Basetool

Här finns hjälp för dig som aldrig tidigare jobbat i Basetool eller gått utbildning men behöver lite hjälp med att lägga in innehåll.

1. Registrera dig i Basetool

Gå in på www.basetool.se och klicka på Logga in. Klicka på Registrera dig här om du inte har ett basetoolkonto. Har du tidigare registrerat dig i Basetool loggar du in med dina användaruppgifter.

Tänkt på att användarnamnet är mailadressen du angett.

Har du glömt lösenordet, klickar du på Glömt lösenordet? och följer instruktionerna om hur du får ett nytt mailat till dig. Vill du skapa ett nytt konto klickar du på Registrera dig här och fyller därefter i efterfrågade uppgifter.

Tänk på att uppgifterna ska vara personliga och endast kommer att visas i systemet. Detta för att fler användarkontor ska kunna kopplas till ditt företag/organisation. Ett företag/organisation ska endast registreras en gång och du lägger sedan till vilka personer som ska vara administratörer i efterhand. Se punkt 9.

Basetool inlogg

2. Registrera ditt företag i Basetool

Nästa steg är att registrera ditt företag eller organisation. Klicka på Lägg till företag och fyll i efterfrågade uppgifter.

3. Ansök om medlemskap i kanalen Kungsbacka

För att ditt utbud ska kunna visas ska företaget kopplas till kanalen Kungsbacka så att ditt utbud visas på www.visitkungsbacka.se. När du har registrerat företaget ska du ansöka om kanalmedlemskap genom att klicka på Ansök om kanalmedlemskap.
Välj kanalen Kungsbacka. Kanalen ser du under Rekommenderade kanaler.

4. Lägg in din verksamhet

Nu kan du börja lägga till din verksamhet. Tänk på att ditt företag kan ha fler verksamheter, som hotell, restaurang och cykeluthyrning. Klicka på Innehåll och välj Verksamhet och därefter Lägg till verksamhet och välj vilken typ av formulär du vill använda, Förenklat formulär eller Utökat formulär. Vill du lägga till flera verksamheter, upprepar du proceduren men lägger in ny information, bilder och kanske en annan kategori för verksamheten.

Lägg in utbud

5. Fyll i information

Följ instruktioner och lägg in information, använd menyn till vänster och gå uppifrån och ner i tur och ordning. Alla fält som är markerade med en röd stjärna är tvingande fält som måste fyllas i innan du kan publicera. Använd symbolen för frågetecken om du kör fast, där får du en förklaring om vad du förväntas fylla i.

Det är viktigt att du lägger till geoposition under Vägbeskrivning så att verksamheten/evenemanget syns i kartsöket.

Lägga in information

6. Publicera

När du är klar klickar du på Publicera och kan därefter förhandsgranska. Är du nöjd klickar du på Publiceraknappen så skickas allt till oss för godkännande.

7. Evenemang och erbjudanden

Vill du lägga till ett evenemang eller ett erbjudande upprepar du proceduren från punkt 4, men väljer istället att lägga till Evenemang eller Erbjudande. Vill du redigera redan inlagda verksamheter, evenemang eller erbjudanden går du in på samma sätt fast väljer Redigeraknappen efter produktens namn.

Tänk på att du måste publicera efter varje ändring du gör, även om du bara ändrar ett klockslag. Det är endast den senaste versionen av din ändring som skickas till oss för godkännande.

8. Lägg eventuellt till Arena för ditt evenemang

Under Övriga inställningar i en verksamhet, kan du klicka i om verksamheten är en Arena och sedan Spara och publicera. Det innebär att du under ett evenemangsdatum och tidsinställning kan välja din verksamhet som Arena och visa det samlade utbudet av evenemang för just din arena under verksamhetens presentation på hemsidan.

9. Lägg till fler administratörer för ditt företag

Vill du lägga till fler administratörer till ditt företag, ber du dem skapa ett eget personligt login och väljer sedan Administration, Användare/Roller och Lägg till användare. Välj att de ska vara Företagsadministratörer.

Tänk på att de måste logga ut från Basetool och logga in igen för att rättigheterna ska läggas till. Du kan även ta bort administratörer här.

Lägga in användare

10. Ändra grundinformationen för ditt företag

Vill du ändra grundinställningarna för ditt företag väljer du Administration, Företagsinformation och ändrar uppgifterna samt sparar.

Företagsinformation

11. Gå med i gruppen Kungsbacka

För att vi ska kunna skicka viktig information till dig via meddelandefunktionen i Basetool krävs att du är medlem i gruppen Kungsbacka. Klicka på Grupper i menyn högst upp på sidan och sök efter gruppen Kungsbacka och bli medlem. På gruppens sida finns information om Basetool och Turism Kungsbacka.

När du får ett meddelande i Basetool kommer det automatiskt att genereras ett mail till dig. Du kan även skicka meddelanden till andra basetoolanvändare via fliken Kommunikation.

12. Redigera din information direkt från hemsidan

När du besöker www.visitkungsbacka.se ser du följande text längst ner i produktbladen:

Vi reserverar oss för eventuella ändringar. Bokning/köp av produkter sker direkt av produktägaren vars namn framgår på bokningen. Eventuella reklamationer hänvisas till respektive produktägare. Redigera produkt

Klicka på Redigera produkt så kommer du direkt till just den beskrivningen i Basetool och kan ändra uppgifterna. Är du inte inloggad sedan tidigare kommer du först till Basetools inloggningssida. Glöm inte att spara och publicera.

Redigera evenemang eller produkt

13. Språkversioner

www.visitkungsbacka.se finns på svenska och engelska. För att synas på engelska sidan krävs det att du under Språk i din presentation lagt till språk. När du lagt till engelska går du till Beskrivning och ändrar språk i drop-downmenyn och lägger in din översättning. Glöm inte att spara.

Glöm inte att ändra texten på samtliga ställen du fört in svensk text, exempelvis Vägbeskrivning. Bilder och kategorier följer med automatiskt.

Publicera de olika språkversionerna. Du kan använda dig av Google Translate när du lägger till språk, men vi rekommenderar en professionell översättning via en översättningsbyrå.
Väljer du Google Translate är det viktigt att du låter texten "translated by google" stå kvar och att du noggrant granskar texten innan publicering.

Basetool i mobilen

Nu kan du som företag enkelt och smidigt uppdatera din presentationssida direkt i mobilen eller på surfplattan. Du kan även fota med mobilen och ladda upp bilden direkt på din presentationssida via mobilen. Basetool mobile hittar du på adressen m.basetool.se