Aktiviteter

Äta glass

Vid glasscaféet Tre Toppar i Gottskär doftar det gott av nybakta rån och utsikten utöver hamnen, båtarna och havet är fantastisk. Den goda ekologiska glassen är tillverkad utan färgämnen och enbart på äkta råvaror och kommer från Lejonet & Björnen. I nya Valand har World of Riccardo öppnat sin italienska glassbutik. Här äter du glass utöver det vanliga! Ingredienserna är noga utvalda och glassorterna varierar efter säsong. Åsa Glasscafé är fyllt av mjukglass, kulglass, milkshakes, strössel, såser och glassrån doppade i choklad. Glassen tillverkas av Sia glass i Halländska Slöinge och det finns över 35 olika sorter att välja på. I Torstensvik i Frillesås ligger Larssons Glass där du kan skapa din egen personliga glasskreation – precis som du själv vill ha den. Välj mellan massor av smaker, såser, strössel och kross.

Spela minigolf

Detta är sporten för alla, gammal som ung. Inne i Kungsbacka är banan på Tingbergets minigolf utmanande för både dig som är nybörjare, men även för den rutinerade. På äventyrsbanan vid Kungsbacka bowling- och squashcenter spelar du två varv, det första är lite lättare och det andra mer utmanande. På Gottskär minigolf i Onsala kan alla spela. Att spela minigolf är både roligt och koncentrationskrävande, så utmana hela familjen - må bästa puttare vinna!

Åka skridskor

Allmänhetens åkning i Kungsbacka ishall är populärt. Då kan vem som helst komma och åka skridskor och vissa tider är det tillåtet att ha puck och klubba. Du kan hyra skridskor, låna hjälm eller få dina egna skridskor slipade.

Bada i badhus

Kungsbacka badhus och Fjärås simhall är familjevänliga bad. I Kungsbacka badhus finns ett stort familjebad med flera bassänger för lek, vattenrutschkana och bubbelpool.

Spela beachvolleyboll

Mitt i Teaterparken, i centrala Kungsbacka, finns en helt ny beachvolleybollplan med nät. Du kan spela eller bara ligga och titta på under parasoll i solstolarna.

Spela discgolf

Kungsbackaskogens discgolfbana har 9 hål och är en nybörjarvänlig bana som är öppen året om. Det är gratis att spela men ta med egen/egna frisbees. Följ stigen vänster om Skogskapellet och ta vänster uppför kolerabacken.

Rida islandshästar

Hos Stenlid Häst och Hälsa kan ni rida på islandshästar! Här är skogarna trolska, hästarna trygga och upplevelsen blir ett minne som varar hela sommaren.