Utflykter

Äskhults by

I Äskhult kan du kärna smör, säga hej till en Linderödsgris, träffa en bonde från 1800-talet eller ha picknick nere vid sjön. Här finns starka arbetshästar och en kaffestuga som serverar hembakade godsaker gjorda på gamla recept från trakten. Äskhult bjuder på ett historiskt äventyr för hela familjen och varje dag under sommaren finns aktiviteter för alla barn som hälsar på.

Äskhults webbplats

Naturum Fjärås Bräcka

Naturum ligger mitt på Fjärås Bräcka, en israndsbildning som skapades av inlandsisen för 13 000 år sedan. I byggnaden finns en utställning om Fjärås Bräcka och naturen i närheten. Du får tips om vad som händer i naturen just nu och utanför husknuten startar naturstigar som visar vägen. Här finns aktiviteter för hela familjen och personalen uppmuntrar och inspirerar dig att vistas utomhus.

Ta en fika caféet som serverar ekologiskt och närodlat året om. En kort promenad från naturum finns Hallands största gravfält, Li gravfält, med över 100 bautastenar från järnåldern.

Naturum Fjärås Bräckas webbplats

Barnens Tjolöholm

Det finns mycket för barnen att upptäcka på Tjolöholm! Under hela året finns dramatiserade barnvisningar, där kammarjungfrun Ottilia visar runt i slottets salar och vrår och berättar om livet förr på slottet.

I Kafé Manegen finns lekbyn. Här kan de minsta barnen leka i en återskapad historisk miljö med stuga, skola och stall.

Vid badstranden nedanför slottet finns skeppet Montrose som inbjuder till lek och upptäckarglädje. Här finns också en sandstrand för de mindre barnen och en badbrygga. Dessutom finns stora naturområden för den som vill gå på upptäcktsfärd i skog och mark. Kartor med information om stigarna finns på hemsidan eller att köpa i slottsbutiken.

Tjolöholms webbplats

Stättareds 4H-gård

På Stättareds 4H-gård kan du njuta av omgivningarna och hälsa på djuren året om. Du kan och gå runt och kolla på djuren i både ladugården och ute i hagarna. På sommaren finns mängder av aktiviteter som ponnyridning, djurguidning och grismatning. På gården finns också ett helg- och säsongsöppet gårdscafé och Kungsbackas största friluftsområde som bjuder in till vandring, bad, fiske och kanotpaddling.

Sättareds webbplats

Allekulla Gård

Allekulla Gård i Onsala är en säsongsöppen familjegård med gårdsbutik, galleri och ett café som serverar hemlagade pajer och kakor bakade på ekologiska produkter. I barnens hage kan barnen klappa getter och klia grisen Rosie på magen. Lantgården är ett familjevänligt utflyktsmål där du får chansen att träffa lantdjur i deras riktiga miljö.

Allekulla Gårds webbplats

Kulturhuset Fyren

I kulturhuset finns alltid något för barn och unga att göra. På biblioteket finns de bästa böckerna och i konsthallen kan du vara med på en kreativ verkstad. En lördag i månaden är det Familjelördag med olika teman där du kan uppleva teater, sagor, konstverkstäder och mycket annat.

Mer om kulturhuset Fyren