Sevärdheter

Mariebergs Gårdsbutik

Välkomna till pepparrotsgården

Margaretha och Mikael med familj och personal hälsar er välkomna till vår pepparrotsgård. Här odlar vi pepparrot i 4:e generationen längs med den vackra Tjolöholmsvägen.

Mariebergs Gårdsbutik

I vår gårdsbutik säljer vi både färsk pepparrot samt förädlade produkter. Vi säljer våra egna ekologiska grönsaker och örter samt andra lokalt producerade produkter såsom ägg, ost, sylt mm. Under säsong har vi också blommor och plantor till försäljning.

Pepparrotsodling

Fjärås har de senaste 100 åren varit centrum för Sveriges pepparrotsodling och här driver vi landets största odling. Allt på gården odlas ekologiskt och vi har varit KRAV-certifierade sedan 1994. Pepparrotsodlingen sker med hantverksmässiga metoder och åkrarna ligger utmed Tjolöholmsvägen.

Växthus

Vi har öppna växthus och här får besökare titta in och se hur tomat,  chili och många andra plantor växer och skördas.

Kurser

I växthuset har vi inspirerande odlings-, blomsterbindnings- och kransbindningskurser under året. Vi varvar teori med praktik och man får med sig plantor och sådder hem.

Instagram

Välkommen att följa oss på instagram @pepparrotsgarden här delar jag med mig av odlings och blomsterbindningstips och ni kan följa våra odlingar under hela året.

Kontaktinformation

Tjolöholmsvägen 64
43974 Fjärås
Kontaktperson: Margaretha och Mikael Jonsson
Telefon: 0300-544022
Telefon: 0705-110311

E-post: margaretha@pepparrot.se
Hemsida: www.pepparrot.se

Hitta hit

Öppettider

Öppet alla dagar. Se hemsida.

Res med kollektivtrafiken

Vägbeskrivning

Från Kungsbacka centrum kör söderut på Varbergsvägen (väg 939) ca 12 km och sväng höger vid skylten "Gårdsbutik & Pepparrotsodling".