Äta

Ostindiska Ölkompaniet

Berättelsen om det Ostindiska Ölkompaniet är berättelsen om smuggelvägar, salta vindar på öppet hav och skeppsbrott. En svunnen tid där hantverksskicklighet, mod och pionjärskap var honnörsord. Där en enkel dröm från Indien växte sig så stark att den kändes hela vägen hit. En dröm om öl.

Under 1700-talet var Indien en smältdegel av kulturer. Bengaliska köpmän, moguler, pirater och europeiska guvernörer tävlade om makten. Det var en brokig miljö, där en viss guldskimrande dryck efterfrågades. Tyvärr gjorde Indiens varma klimat ölbryggning till ett hopplöst projekt. Det gick helt enkelt inte att brygga öl.

Det här var förstås en lukrativ möjlighet för modiga sjöfarare i karga norden. Men att skapa ett öl som klarade halvårslånga färder på stormigt hav ställde helt nya krav på bryggmästarna. Svaret blev ett överjäst öl med högre alkoholhalt och högre andel konserverande humle. India Pale Ale, eller IPA, var född. En starköl bryggd för världsomsegling.

På Ölkompaniet vill vi bjuda på en del av denna resa genom att servera en överraskande och lekfull meny, kalla det fun-dining, mat som inspirerats av vår sjöfartshistoria från väst till öst, med en självklar djupdykning i bryggerikulturen som följt i dess kölvatten.

Kontaktinformation

Norra Torggatan 1
43430 Kungsbacka
Telefon: 0300-325661

E-post: kungsbacka@olkompaniet.com
Hemsida: https://www.olkompaniet.com...

Hitta hit

Res med kollektivtrafiken