Kulturhuset Fyren

Det vackra runda huset huset är centrum för kulturverksamheten och det sjuder av liv i varje vrå. I kulturhuset Fyren finns bibliotek, konsthall, turistinformation, konsertsal, filmsal, kulturskola, konferenslokaler och café.

Program

Lördag 15 juni

12.00: Teresa Indebetou Trio i konsertsalen Snäckan

Bandet bjuder på ett program med lyrisk pianojazz varvat med dikter ur Teresas diktsamling Islossning som släpptes tidigare i år.

14.00: Jonas Karlsson på Kulturtorget

Vid sidan av rollen som en av Sveriges största skådespelare är Jonas Karlsson också dramatiker, regissör - och författare. I sin träffsäkra prosa visar han absolut gehör för allt som sägs - och inte sägs - människor emellan. Jonas berättar om novellformatets lockelse, varför han känner ansvar för sina karaktärer och vad det är som förenar författaren, regissören och skådespelaren Jonas.

15.30: Ord i konsertsalen Snäckan

Tomas Tranströmers poesi är utgångspunkten. Musik av Karin Johansson i gränslandet mellan komposition och improvisation med texter av Tomas Tranströmer, Jenny Willén och Karin.

Fotoutställning på Kulturtorget 

Se bilder från tidigare års kulturfestival tagna av Lena Lundin, Kungsbacka fotoklubb.

Med reservation för ändringar.

Café Trubaduren

I kulturhuset Fyrens entré ligger Café Trubaduren som serverar nybakat och hemlagat, den berömda fisksoppan, härliga sallader & bowls och hamburgare. Pannkakor och köttbullar med pasta är några av rätterna som finns på barnmenyn.

Under sommaren kan du ta en kopp kaffe på uteserveringen som alltid är öppen vid fint väder.