Kungsbacka torg

Torget är en vacker plats mitt i centrala Kungsbacka. Här finns kapacitet för marknader, konserter, utställningar och andra publika evenemang. Det är också en plats för den som bara vill njuta av en god bit mat på någon av restaurangerna eller uteserveringarna som ramar in torget under sommaren.

Program

Lördag 18 juni

10.00-24.00: ScenFörändring

Fotoutställningen ScenFörändring består av 15 bilder som tar åskådarna in i en värld där olikheter ses som värdefulla och som ifrågasätter samhällsnormer kring funktionsförmåga, konstnärliga uttryck och vem som får ta plats på scen. Fotografierna är tagna under tre av ShareMusic & Performing Arts stora produktioner, Gryning i Galamanta, Hi-Hat Xpres och The End of the Earth, och ger en inblick i inkluderande konstnärligt arbete. Fotoutställningen är syntolkad via QR-kod.

10.00-17.00: Prova på-aktiviteter tillsammans med studieförbund och andra

12.00-12.15: Invigning av Kulturfestivalen 

med tal av Sofia Rosén, verksamhet för bibliotek, kulturliv och turism. Musikperformance av Elin Amanda Johansson och Ninja Agborn som framför en fransk chanson i stämsång, ackompanjerande sig själva på dragspel och gitarr. Eventuellt ingår pratsång på franska med dov stämma - och kanske även vissling. Internationellt, kul och vågat!

12.15-12.45: Rickard Fredborg möter Vallda Folkdanslag

Ett improviserat dansperformance om hur uttrycket av folkdansen har utvecklats globalt sett och var dess moderna motsvarigheter finns idag. Samt en önskan om att nå ut och göra den samtida dansen mer folklig.

13.30-15.00: Dramatiserad stadsvandring

Start vid Livets träd.

14.00-16.00: Razed, Gunners, Blue note society, Sin Cruz och Kulturgruppen

Lokala band spelar.

17.30-18.00: Tramsgänget 

Humogruppen firar 20 år med återförening och bjuder på efterlängtad humorshow. Med flera teateruppsättningar, låtar, radio och tv-program, kulturpriser, humorstipendier, Revy SM-guld och otaliga sketcher i bagaget kommer killarna summera sin karriär i staden där allt en gång började. Detta blir första gången gänget står på scen tillsammans igen på åtta år så packa picknickkorgen och ta med ditt bästa humör.

18.00-18.15: Blue

Ett kortare dans-happening som placerar färgen blå i stadsrummet och krockar det stillsamma blåa lugnet med stadens tempo. Av och med danskollektivet Yellow Jacket Collective.

19.00-20.00: Pernilla Andersson

En av våra mest folkkära och turnerande artister, som förutom att hon flera gånger blivit Grammisnominerad som årets kompositör och årets artist.

21.00-22.00: Isak Danielson med band

Isak har, trots sin unga ålder gjort ett ordentligt avtryck med sin dynamiska röst och sina starka texter. Hans mångmiljonstreamade katalog har under året dessutom nått platina och guld i Sverige på flertalet låtar.

Söndag 19 juni

10.00-24.00: ScenFörändring

En syntolkad fotoutställning i Facklans fönster som tar dig in i en värld där olikheter ses som värdefulla och som ifrågasätter samhällsnormer om funktionsförmåga, konstnärliga uttryck och vem som får ta plats på scen.

10.00-17.00: Prova på-aktiviteter 

tillsammans med studieförbund och andra.

12.00-12.20: Återinvigning Livets Träd

Skulpturen av Lars Stocks. Konstverket invigdes 1981, men i samband med att torget byggdes om 2012 gjordes vissa ändringar. Nu har skulpturen återfått sin ursprungliga form och återinvigsAnders Sköld spelar säckpipa.

13.30-15.00: Dramatiserad stadsvandring 

Start vid Livets träd.

15.00-17.00: Allsång med Åsa & Ulf Nomark

och Dan Lindéns orkester. Du får också möta vinnaren av talangtävlingen som pågått inför kulturfestivalen.

18.00-19.30: Stina Velocette 

Med dj och dansare. Stina är artist, låtskrivare och producent från Göteborg som varit verksam inom Sveriges hiphop- & reggaescen sedan 2001.