Övriga festivalplatser

Program

Lördag 15 juni

Norra Torg

19.00: Farfars favoriter

Spelar 60-, 70- och 80-talsmusik. 

20.00: The Gunners Band

Spelar 60- och 70-talsmusik. 

21.00: Gör det själv

Efter 39 års turnerande med Jävlaranamma valde Tom Glasberg starta Tribute-bandet Gör Det Själv efter plattan med samma år 2020.

Bandet består av Johan JJ Johansson, Anders Guttormsen, Janne JR Lundqvist och Jerker Dahlen trummor. 

Kvarteret Banken

12.00-15.00: Utställning av Kungsbacka fotoklubb

Biostaden Kungsbacka

20.00: Det finns alltid en morgondag 

Avsluta kulturfestivalen i biomörkret med denna italienska filmpärla som drog över 5 miljoner biobesökare i hemlandet. Den har sedan dess gått segertåg jorden runt och blivit en riktig snackis. Regissören själv, Paola Cortellesi, spelar huvudrollen som kuvad arbetarhustru. Med en förtryckande make, en sängbunden svärfar, giftasvuxen dotter och två vilda småbröder söker hon efter frigörelse i efterkrigstidens Rom.

Algot

12.00-17.00: Svensk textildesign

Norra Hallands Konstförening presenterar en tillfällig utställning med svenska vintagetyger från 50–70-talet formgivna av bland annat Viola Gråsten, Göta Trägårdh, Astrid Sampe, Stig Lindberg och Olle Baertling. Välkommen.

  • Klockan 13.00 föreläser Johan Brink om svensk textildesign.

AKiA Taphouse

17.00: Ellas kapell

Nog är det många som tolkat klassiska jazzkompositioner genom tiderna, men om man får tro recensenter och publik är det få som gör det på samma nyskapande sätt som Ellas Kapell. De fyra medlemmarna har sedan hunnit släppa tre skivor, vunnit Gyllene Skivans läsaromröstning, utnämnts till Årets Vokaljazz av Lira Musikmagasin och streamats över fyra miljoner gånger. 2017 medverkade Ellas Kapell i SVT-dokumentären Vi äger drömmarna.

Esters Restaurang

14.00-16.30: Blues Jam Open Stage

Tillsammansodlingen

12.00-16.00: Öppen odling

Vi bjuder på guidade turer, sagostund med Allas Barnbarn, bigårdsvisning och kreativ workshop för stora och små.  

Du tar stigen genom alkärret, passerar några vassruggar och på andra sidan dungen, hittar du vår odling. Välkommen till vår odlingsplats. Där förvandlar vi en bit leråker till en LUSTgård, genom att göra, lära och laborera med frågeställningarna; Hur kan vi odla blommor och grönsaker giftfritt? Hur ser framtidens kreativa regenerativa, småskaliga odlingslösningar och metoder ut? Hur leker och lär vi Tillsammans?  

Vi är alldeles i början av föreningens resa och har ambitionen att lyssna in platsen och kontinuerligt bygger upp jorden i samklang med årstiderna. Tillsammans skapar vi just nu andra odlingssäsongen och vi har etablerat odlingskvarter med växtföljd, bigård, vitlöksbädd, stor odlingstunnel, anlagd äng och blommande perenner såväl som annueller.  

Galleri Hjertstedska villan

12.00-15.00: Konst av Fritidskonstnärerna och livemusik

Upplev konst av Fritidskonstnärerna och musik av Collan Staiger och Lifvsmedelsverket med musiker från Majorna-Kungsbacka-Uppsala.

Stadskärnan

11.30, 13.00 & 14.30: Stadsvandringar av historisk karaktär med start Kungsbacka Stadshus

En timmes stadsvandring med en guide som berättar om staden ur ett historiskt perspektiv med Kungsbacka guide & Turism.
Ingen avgift, men begränsat antal platser. Start vid trappan upp till Kungsbacka Stadshus

Med reservation för ändringar.